.LA GUIA DE SANT OGIDIO DE BARCELONA A LA MEVA MANERA. Indigente, segun la Real Academia Española:

.LA GUIA DE SANT OGIDIO DE BARCELONA A LA MEVA MANERA. Indigente, segun la Real Academia Española:
LA GUIA DE SANT OGIDIO DE BARCELONA A LA MEVA MANERA. Indigente, segun la Real Academia Española: pobre, sin los suficientes medios para subsistir. Gamusino: animal imaginario al que se suele recontar.....

AMASDES

domingo, 28 de mayo de 2017

El ultim reconte, ya no es de Serveis Socials sino de XAPSLL, pro tenen el meteix domicili..


http://www.vilaweb.cat/noticies/barcelona-fara-un-recompte-de-persones-sense-llar-el-17-de-maig-i-cerca-1-100-voluntaris/


2016.

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) de Barcelona organitzarà un nou recompte de persones sense llar la nit del dimecres 17 de maig, per la qual cosa cerca un màxim de 1.100 voluntaris, superant els 930 que van participar l’any passat.

La tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha recordat aquest dijous en roda de premsa que aquest és el primer recompte des que va entrar en vigor el Pla contra el Sensellarisme 2016-2020, i ha destacat que l’objectiu és fer una diagnosi per millorar la capacitat de resposta dels serveis socials.
Al costat de portaveu de la xarxa a la seu de Càritas de Barcelona, ha explicat que el recompte, com en anteriors edicions, tindrà en compte les persones que dormin al carrer i també les allotjades en recursos municipals específics, i tindrà per primera vegada una guia amb recomanacions.
Els ciutadans que vulguin participar com a voluntaris han de ser majors d’edat i inscriure’s en el web www.recompte.barcelona, habilitat per la xarxa d’unes 30 entitats amb suport de l’Ajuntament.
Els voluntaris es distribuiran en grups de tres o quatre persones per recórrer la ciutat; hauran d’estar disponibles de les 21.30 del dimecres a les 2.00 del dijous, i abans del recompte rebran formació.
El portaveu de la xarxa Ricard Barrull ha ressaltat que el recompte es farà de nou a tota la ciutat, que s’ha dividit en més zones: 287, de les quals 31 seran especials per dificultats d’accés i altres problemes –com Collserola i part del Besòs–, i en les quals participaran membres del Servei d’Inserció Social (SIS) i voluntaris de les entitats, al costat de Guàrdia Urbana i Parcs i Jardins.
MÉS PERSONES I MÉS TEMPS
La portaveu de la xarxa Maite Maurici ha destacat que les persones que pernocten al carrer van passar de 658 en 2008 a 941 el 2016, amb un augment del 40%, i que les que ho fan en recursos residencials específics es van incrementar en un 60%, fins a les 1.907 el 2016.
La tinent d’alcalde ha lamentat que està “augmentant el sensellarisme de llarga durada”, ha recordat que el 76% de les persones que pernocten al carrer acumulen més d’un any en aquesta situació, i que el 26% supera els tres anys.
MÉS EQUIPAMENTS
Ortiz ha afegit que al novembre del 2016 va entrar en funcionament un equipament d’allotjaments individuals amb serveis col·lectius per a famílies, amb 48 places, i que recentment s’ha engegat a Sants-Montjuïc el centre Cal Muns, amb 41 places per a persones sense llar amb problemes de salut mental.
Preveuen engegar el setembre un altre centre residencial amb 20 places per a joves sense llar, i aquest any acabaran la construcció d’un equipament residencial al carrer Tànger i un altre al carrer Alí Bei perquè entrin en funcionament el 2018.
Ortiz ha defensat que l’esforç inversor de l’Ajuntament no té precedents i que la Generalitat també està fent un gran esforç, però les administracions han anat “per darrere de la realitat, perquè continuen creixent les persones en aquesta situació”, per la qual cosa ha advocat per treballar a través del pla, que ha de ser dinàmic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario